Mångreligiöst Gotland

Det mångreligiösa på Gotland.

Som ett led i Gotlands kyrkvecka har jag och Zeidon hållt en mångreligiös guidning i Visby. Så här stod det på hemsidan
En guidning i religiös mångfaldI Sverige bor nästan en miljon människor för vilka tro och religion spelar en viktig roll veckans alla dagar. Hur kan vi mötas i dialog istället för i spänning och konflikt? Med hjälp av den multireligiösa resväskan tar två multireligiösa guider med oss på en upplevelse av vardagsnära sidor från de sex världsreligionerna men också glimtar av det allra heligaste.
Medv: Ziad Jamil och Peter Milton från Sveriges Multireligiösa Guider.

En hel del att leva upp till, eller hur.

Flygresa ner och sen en timme för uppackning av det mångreligiösa bordet. Med takfönster och perfekt lokal var allt bäddat för en succe. Guidningen inleddes som vanligt med moskeklockan och sen tog den många spännande och intressanta vägar när vi 90 minuter senare avslutade med att betona att vi kämpar för att ersätta främlingsfientlighet med främlingsnyfikenhet.
Helt otroligt egentligen hur en massa saker på ett bord kan öppna för så många intressanta diskussioner. Hurra för den mångreligiösa resväskan.

Efter en fantastiskt fin promenad i Visby träffade vi Jelena Kimsdotter som är ikonmålerska. Hon har en utställning i Frälsningsarmens cafe och det blev en intressant introduktion och diskussion kring vad ikonmålning (eller ikonskrivning;) kan vara. Mer information om Jelena finns på http://www.ikonmaleri.se/

Som om inte detta var nog så avslutades kvällen med en körmässa i Domkyrkan här i Visby. Lennart Koskinen hade en mycket intressant betraktelse och det var en fin tillställning.

Sitter nu på hotellrummet och fascineras över hur mycket religion man kan uppleva på en dag när man lever i flödet av det mångreligiösa.

Metta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s