Guidning för Sensus styrelse

Lördagen den 26 maj guidade jag och Kalle Sensus styrelse i Stockholm. Det var en grupp på 11 intresserade och kunniga styrelseledamöter som fick en guidning i det mångreligiösa. Upptakten till detta var att flera i styrelsen var med och lyssnade på vår guidning under SENSUS guldkant i april och det gav mersmak.

Vi inledde som vanligt med moskeklockan och lite allmänna funderingar kring tideräkning och årtal i religionens värld. Vi hade för avsikt att ha tema tempel och guideutbildningen med det gick det väl lite si och så med.

Kalle tog över efter en stund och med en Prezipresentation som bas introducerades sikhismen på ett fint och tydligt sätt. Kalle kan verkligen sin sikhism och det blir bättre för varje gång.

Många intressanta frågor kom upp i presentationen om de fem K:na och det kändes som om vi kunde förklara det på ett bra sätt. Tiden rann snabbt iväg och Kalle gjorde en raketavslutning och sen samlades vi runt bordet för att titta på grejorna. Lite vegetariskt ”good stuff” godis uppskattades liksom halva och fågelbonsbaklava.

Vi skulle ha slutat efter 90 minuter men på grund av många intressanta frågor avslutade vi ca 20 minuter över tiden. Det skall vi nog se som ett gott tecken på att det verkligen var en uppskattad diskussion som vi lagt grunden till.

Fantastiskt egentligen vilket trevligt jobb vi har och att dessutom få göra det tillsammans med sin son, kan det bli bättre???

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s