Kyrkokartan- fantastisk tjänst

www.kyrkokartan.se kan man läsa om nästan alla kyrkor i Sverige. Det är en användarbaserad tjänst där man kan ladda upp bilder och information från de kyrkor som man besöker. Man kan naturligtvis också gå in och läsa vad andra har skrivit och på så sätt få intressant information om en kyrka man tänkt besöka.

Sidan har skapats av Ted Valentin som också har skapat andra intressanta karttjänster som är väl värda att utforska. Just Kyrkokartan är ett sambarbete med Svenska kyrkan och man kan hitta information om 3600 kyrkor i Sverige, hade faktiskt ingen aning om att de var så många.

Jag skulle gärna se att man skulle kunna lägga till information om andra kyrkor som ex katolska, ortodoxa men också om andra religioners heliga platser. Jag har ställt frågan till Ted men det verkar som om avgränsningen på denna tjänst är just kyrkor tillhörande den svenska kyrkan även ifall det finns en del info om vissa andra kyrkor.

Självklart kan man också ha Kyrkokartan i mobilen. Så här står det på sajten.

Använd Kyrkokartan i mobilen!

Nu kan du snabbt få reda på var det finns kyrkor i närheten, med hjälp av din mobiltelefon.
Allt du behöver göra är att gå in på Kyrkokartan.se med mobilen. Sajten känner automatiskt av att du surfar med en mobiltelefon, och styr in dig på den nedskalade och snabbladdade versionen av sajten.
Målsättning har varit att det ska ta dig max 10-15 sekunder att med mobilens hjälp hitta en kyrka i närheten. Testa själv. Det går fort! Och mobilsajten fungerar på alla mobiltelefoner, även de av äldre och enklare modell.
PS. Ett tips är att stoppa in ett bokmärke för mobil.kyrkokartan.se i din mobiltelefon redan nu. Så har du sajten snabbt tillgänglig nästa gång du är på språng.

Här nedan är lite bilder tagna idag från Uppsala Gamla kyrka som jag besökte på väg hem från ett besök till en kollega i norra  Uppland. En fanstastisk kyrka som tyvärr var stängd men det var faktiskt första gången jag besökte Gamla Uppsala och Uppsala högar.

Själva kyrkan är från 1100-talet och var tidigare domkyrka i Uppsala och den är enligt sägnen byggd på ett gammalt hedniskt tempel. En plats med lång tradition av andlig och religiös verksamhet kan man lugnt säga.

20120712-215800.jpg

20120712-215813.jpg

20120712-215821.jpg

20120712-215835.jpg

20120712-215854.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s