Mindfulness

Mindfulness eller medveten närvaro är ett nytt modeord som sprider sig över Sverige och världen. I stort sett går det ut på att man kan träna sig att vara mer medveten i det som händer just nu.

Det finns många olika kurser som man kan gå och böcker som man kan läsa. En av mina absoluta favoriter är Vart du än går är du där av Jan Kabat Zinn. Detta ärmer eller mindre ett standardverk som många andra böcker bygger på.

Men i dagens IT baserade värld så finns det naturligtvis bra hjälpmedel att ladda ner till sin smartphone. Jag använder mig av Mindfulnessappen och den är RIKTIGT RIKTIGT bra. Man kan få helt vägledda meditationer och kropsscanningar eller bara få hjälp med en klocka för börjanoch slut av meditationen. Man kan också få mindfulnessnotiser till telefonen som påminner en under dagen att vara mer medveten i det man gör.

Om du har en Iphone så rekommenderar jag starkt att ladda ner denna app på Appstore. Du kan komma dit genom att klicka på denna länk: http://itunes.apple.com/se/app/mindfulness-appen/id413867281?mt=8

Den finns i två varianter men de är rätt lika varandra så det har inte så stor betydelse om du laddar ner ettan eller tvåan. Det finns en speciell app för gravida men den kände jag inget större behov av att testa;)

Lycka till/ Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s