Vallfärden inom Islam

Just nu pågår en av världens största religiösa högtider nämligen vallfärden till Mekka för världens alla muslimer. Det är en av pelarna inom islam att man som troende muslim skall utföra en vallfärd, Hajj, till Mekka. I år inleddes denna vallfärde den 17 oktober och den stora offerfesten, EID AL ATHA, infaller fredagen den 26 oktober. Vid sidan om Eid al Fitr som avslutar fastemånaden Ramadan är detta den viktigaste högtiden för världens alla muslimer.

 

På Islamiska förbundets hemsida kan man läsa följande.

Det är denna månad som Hajj, pilgrimsfärden till Mecka äger rum. Miljontals pilgrimer från hela världen kommer inshAllah, med Guds vilja, att samlas i Mecka nästa vecka för att fullborda den femte och sista trospelaren av Islam. Hajj-dagarna utförs vanligtvis mellan 8-10 Dhu Al-Hijja och enligt gregoriansk kalender infaller dessa dagar i år mellan 24-26 oktober 2012.

ARAFAH DAGEN

Arafah dagen är en helig dag för muslimerna. Denna dag infaller den 9:e dagen i den islamiska månaden Dhu Al-Hijja. Enligt gregoriansk kalender infaller i år Arafah dagen nästa vecka torsdagen den 25 oktober. Det är rekommenderat att fasta denna heliga dag då man renas från både det föregågna årets synder och det kommande året.

__________________________________________________

ISLAMISKA HÄNDELSER – VIKTIGA DAGAR ATT KOMMA IHÅG HÄNDELSE                HIJRI-KALENDER              GREGORIANSK KALENDER

Hajj dagarna          8-10 Dhu Al-Hijja          24-26 oktober 2012

Arafah dagen         9 Dhu Al-Hijja               25 oktober 2012

Eid Al-Adha            10-13 Dhu Al-Hijja         26-28 oktober 2012 (offerhögtiden)

Om man vill läsa hur själva vallfärden går till och vilka ställen man kommer att besöka kan jag rekommendera denna sida.

http://www.islamiska.org/s/vallfard.htm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s