Tillsammans för Sverige och inbjudan till fest

Idag hade vi på Didaktus Liljeholmen besök av Sudhagar Raghupaty (SUDDEN) från projektet Tillsammans för Sverige. Sudden är även ordförande och eldsjäl i sin förening Sveriges Unga Dharmis och Ashavaner (mer om denna förening vid ett senare inlägg). Sofia_Imamfolder

Under besöket berättade Sudden massor om de Dharmiska religionerna och trots att tiden var kort så blev det mycket intressant information. Klicka på denna länk så kommer du till några bilder från idag.

Jag kan varmt rekommendera alla religionslärare som läser denna blogg att ta kontakt med Tillsammans för Sverige och boka in ett besök av Sudden. Kontakta Sudhagar på sudhagart@hotmail.com

Tillsammans för Sverige är ett treårigt projekt på Fryshuset med inriktning på interreligiös vägledning och utbildning bland unga med syfte att motverka främlingsfientlighet, rasism och extremism. Detta projekt har leds av två jämställda projektledare; imamen Othman Al Tawalbeh och prästen Maria Kjellsdotter Rydinger

Dessutom bjöd Sudhagar in till en ungdomsfest nu på söndag den 11 nov

kl 15-18

Sugen på en fest?
Fri entre och gratis mat. Anmäl dig redan idag…..

Kom och ät religiös mat och mingla med andra ungdomar nu på söndag.

Det finns grupper i samhället som aldrig möts. Trots att vi växer upp i samma stad kan vi leva helt skilda liv. Alla bär vi med oss spännande universum av tankar, erfarenheter och känslor. Men vi avgränsar oss mot varandra. Vi går på olika skolor, bor i olika områden och umgås i olika kretsar. Mellan oss bollar vi våra fördomar om förort, innerstad, bakgrund, religion. Vi har uppfattningar om varandra, men möts sällan i verkligheten.
Under hösten 2012 kommer Tillsammans för Sverige anordna tre aktivitetsträffar där vi möts och försöker öka förståelsen för varandras livsåskådningar samt traditioner.
Varför äter inte muslimer geléhallon?
Varför blandar inte judar mjölk med kött?
Förespråkar de dharmiska religionerna alltid en vegetarisk kosthållning?
Hur påverkas religiösa av den svenska regleringen av slakt?
Vi välkomnar er till höstens andra aktivitetsträff med tema Mat och Religion. Kvällen börjar med att representanter från dem abrahamitiska och dharmiska religionerna kommer presentera matreglerna kring sina respektive religioner, hur maten tillagas och varför den tillagas på det specifika sättet.
Vi pratar om olika religioners matkulturer och avslutar med att tillsammans laga smarrig kosher/halal/dharmisk mat som vi sedan äter under en gemensam måltid.
Vi vill skapa en plattform där du känner dig bekväm att diskutera, vara dig själv och dela dina tankar med andra. Syftet är att lära sig mer om sig själv genom att lära av andra och på så sätt tillsammans förebygga fördomar, främlingsfientlighet, rasism och extremism.
Anmäler dig gör du till marta.ferm@fryshuset.se
Träffarna riktar sig framförallt till dig som är mellan 15-30 år! Varmt välkommen!

Läs mer om Tillsammans för Sverige på

http://www.kyrkanstidning.se/debatt/vanskap-kan-utveckla-var-religiosa-identitet

http://m.svenskakyrkan.se/?id=792835

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s