TV programmet Himmel och Jord

Förra veckan startade URs nya livsåskådningsserie som heter Himmel och Jord. I programförklaringen står följande att läsa

Vilken roll har religionen i det moderna samhället? Hur lever vi ett gott liv? Vad är skillnaden mellan religion och kultur? Utifrån allmänmänskliga livsfrågor belyser vi världsreligionerna. Filmaren Erik Sandström reser runt i världen och träffar människor som berättar vad religionen betyder för dem. Religionshistorikern Karen Armstrong resonerar. Psykologen Susan Gantt berättar om gruppdynamik.

 

URs hemsida kan man se programmet när som helst via UR Play. Det första programmet i serien utgick från en undersökning av World Value study som bevisar att Sverige är världens mest sekularisade land. Detta är något som det tidigare pratats om men nu skall det visst finnas en undersökning som stödjer detta. Min uppfattning som religionslärare på en gymnasieskola i Stockholm är att religion är mycket viktigt, centralt och levande i ungdomarnas liv.

Det skall verkligen bli spännande att följa denna programserie då Erik Sandström verkar ha en nyfiken och intresserad inställning till att försöka förstå den religiösa människan.

Himmel och jord/UR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s