Guidning på SPRINT gymnasiet

Onsdagen den 13 mars så hade jag och Kalle förmånen att guida på SPRINT gymnasiet på deras likabehandlingsdag. På SPRINT som tidigare hette IVIK så går många elever som är nyanlända till Sverige. Detta gör att guidningen blir lite speciell då det finns flera ungdomar som inte har så stor erfarenhet av svenska språket. Men vad gör det när vi har så mycket prylar i resväskan som talar för sig själva och de egentliga proffsen på olika religoner sitter ute i klassrummet. Det är också speciellt för att det är så ROLIGT att guida här då intresset och viljan att delta och lära sig mer är så stor.

Tyvärr så hade vi bara en kamera och batteriet tog slut efter första guidningen så det är bara Milton Seniors guidningar som dukumenterades av oss. Förhoppningsvis kommer lärarna på SPETS att skicka bilder på Kalles guidningar som jag kan länka till senare.

Väl färdiga med guidningarna kunde vi återigen konstatera att pedagogiken med resväskan och oss guider är fullkomligt suverän. Det är ett fantastiskt bra sätt att prata om religion och religionens uttryck i dagens multireligiösa sverige.

IMG_2051IMG_2044

Mer bilder finns på denna länk: https://picasaweb.google.com/103397574384339093437/GuidningSpets?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOCC5NHht4ut1gE&feat=directlink

Tack alla som deltog på denna guidning

/Peter och Kalle Milton

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s